Arbeidsongeschiktheid Alles over arbeidsongeschiktheid

Merendeel zzp'ers vindt afsluiten AOV verzekering lastig

3 May 2016 - Maar liefst 75 procent van de zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) vindt het lastig om de juiste verzekering tegen arbeidsongeschiktheid af te sluiten. Dit meldt de kamer van koophandel in een nieuwsbericht.

Het is zorgwekkend dat de meeste ZZP'ers zoveel moeite hebben in het vinden van een passende ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV). Dit percentage is niet opmerkelijk: er zijn zoveel verzekeringen mogelijk met elk weer hun eigen voorwaarden, dat het voor hen lastig is de juiste te kiezen. Vaak zien zij door de bomen het bos niet meer en blijven ze een tijdlang (zonder dat zij dit willen) onverzekerd.

Waar ZZP'ers vaak tegenaan lopen is dat de terminologie aan hen voorbij gaat. Alle verschillende voorwaarden die er zijn, alle keuzes die zij moeten maken, daar komen zij zelf niet direct uit. Het kan een hoop tijd kosten wanneer iemand zich daar in verdiept en dan is het nog maar de vraag of diegene het wel goed begrepen heeft.

ZZP'ers en alle andere zelfstandigen die moeite hebben met het kiezen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering, doet er goed aan zich voor te laten lichten door een specialist in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Het eerste gesprek is altijd gratis en zo kan een zelfstandig ondernemer zijn tijd goed en efficiƫnt indelen. Iedereen doet zodoende het werk waar hij of zij goed in is en het kost minder moeite om de juiste ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) te kiezen.