Arbeidsongeschiktheid Alles over arbeidsongeschiktheid

Verbetering aanbod AOV verzekeringen voor ZZP’ers

1 May 2016 - Amsterdam Verzekeraars gaan steeds meer het belang inzien van een product dat beter aansluit bij ZZP’ers.

Voor de ZZP’ers die een sterk wisselend inkomen hebben, kan een ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) soms te duur uitvallen. Dit komt doordat het bedrag dat zij verzekeren vaak hoger is dan wat zij gemiddeld verdienen. Wanneer het inkomen dan een maand iets lager is, wordt het bedrag dat ze moeten betalen voor hun ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) vergeleken met hun inkomen die maand relatief hoog. Vanwege het wisselende inkomen kiezen veel ZZP’ers daardoor maar voor het niet afsluiten van een ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV).

Mede door deze reden lijkt er vanuit de verzekeringswereld verbetering te komen in het productaanbod ArbeidsOngeschiktheidsVerzekeringen (AOV's). Dit zal resulteren in een ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) die rekening houdt met de beperkingen van deze groep zelfstandigen en voor hen betaalbaar blijft, ook als het inkomen eens wat lager is.

Voor aankomende startende zelfstandigen en starters die minder dan drie jaar geleden gestart zijn is er al een product dat rekening houdt met het sterk wisselende inkomen. Deze ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) wordt de Starters (AOV) genoemd en groeit mee met het bedrijf van startende ZZP’ers. Meer over de Starters (AOV) is te vinden op ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering.nl.